Om oss

Om oss

Ryfylke Aluminium AS har sin historie tilbake til 60-tallet. Bedriften startet opp som Fogn Aluminium og skiftet tidlig navn til Ryfylke Aluminium.

Den opprinnelige forretningsideen var å produsere aluminium stiger, flaggstenger og veksthus. Hovedmålgruppen var bønder, og det var Ryfylke som var det viktigste nedslagsfeltet.

På midten av 80-tallet flyttet man lager og salgsavdeling til Stavanger. Selskapet fikk økt fokus på produksjon av kundetilpassede løsninger i aluminium. Både landbasert industri, oljebransjen og flyindustrien ble viktige kundegrupper. De tradisjonelle varegruppene stiger, stillas, traller, flaggstenger og tilhørende produkter ble etter en stund rene handelsprodukter hentet fra store produsenter i Europa.

I 1991 flyttet bedriften til Forus. Produksjons- og handelsvirksomheten ble delt i to selskap, Ryfylke Aluminium Technology AS og Ryfylke Aluminium Handel AS. Begge selskapene var 100% eid av Ryfylke Aluminium AS.

I 1997 flyttet selskapene inn i eget nybygg i Fabrikkveien 11.

Rundt år 2000 kom Båtservice fra Mandal inn på eiersiden, først med 50%, og etter en kort tid 100% eierskap.

Fra januar 2003 fusjonerte Ryfylke Aluminium Technology AS og AluPartner AS.

I 2013 ble det besluttet å gjøre endringer i Ryfylke Aluminium. Eierselskapet skiftet navn til RA Group AS. Ryfylke Aluminium Technology skiftet navn til RA Technology AS, mens Ryfylke Aluminium Handel skiftet til RA Solutions AS. Under RA Solutions AS ble det etablert et nytt selskap som fikk det opprinnelige navnet Ryfylke Aluminium AS. I RA Solutions AS samlet man alt som hadde med logistikkprodukter – transportkasser, spesialinnredninger, aluminium basketer, paller med mer. Ryfylke Aluminium AS representerte stiger, stillas, arbeidsutstyr, verktøykasser, flagg og stenger.

I slutten av 2016 ble det besluttet å gjøre nye endringer. Gruppen ønsket å skille mer mellom produksjon- og handelsvirksomheten. Det ble derfor besluttet å selge ut Ryfylke Aluminium AS. Desember 2016 ble Ryfylke Aluminium AS kjøpt av 3 ansatte, og flyttet inn i Kanalvegen 10 på Forus. 

Like før julen 2019 ble daværende eiere enige om å selge selskapet til Espenes AS. Fra januar 2020 er vi på plass sammen med Espenes AS i K. K. Kleppes veg 1 – vis-á-vis Jærhagen Kjøpesenter. Her vil du finne en av Norges største utstilling av stiger, stillas, transportkasser, arbeidsutstyr mm.

Ryfylke Aluminium AS satser på handel. I samarbeid med hovedleverandør Grove-Knutsen & Co. AS har vi etablert Zarges Senter Rogaland, en proff lokal faghandel. I tillegg representerer vi Jamax Stillas fra Alutec. Både vareutvalg, leveringsdyktighet og fagkunnskap settes i høysetet. I tillegg til et komplett sortiment innenfor stiger, stillas, oppbevaring/organisering/logistikk og arbeidsutstyr tilbyr vi kurs og opplæring. Sikkerhetskurs, stillaskurs og fallsikringskurs.

Vi tilbyr spesialproduksjon i aluminium.

– Helsveiste kasser på egne mål.
– Logistikkprodukter som paller, traller og vogner.
– Spesialtilpassede stiger og adkomstløsninger.
– Rømningsløsninger.
– Plattformer.

Velkommen til faghandelen Ryfylke Aluminium AS.

Ansatte

Hein Leknes

E-post: hl@ryfa.no
Mobil: 404 11 890

Svein Larsen

E-post: sl@ryfa.no
Mobil: 976 76 644

Kontaktinformasjon

Adresse:
K. K. Kleppes veg 1,
4350 Kleppe

Telefon:
+47 51 11 11 52

E-post:
post@ryfa.no

Åpningstider:
Man-fre: 08.00 – 16.00